نکات مهم در مصاحبه شغلی برای توسعه‌دهندگان

آیا به عنوان یک توسعه‌دهنده فرانت‌اند به دنبال شغل هستید، اما مطمئن نیستید که مصاحبه‌کنندگان در مصاحبه چه سوالاتی را مطرح و خواستار چه اطلاعاتی از شما خواهند بود؟ پس مطالعه این مطلب را از دست ندهید. این مطلب اطلاعات شما را درباره مصاحبه با توسعه‌دهندگان فرانت‌اند افزایش می‌دهد. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. 

مصاحبه‌ها می‌توانند یک تجربه استرس‌زا برای اکثر افراد باشند. به عنوان مثال، به طور معمول، توسعه‌دهندگان از مصاحبه هراس دارند. در حالی که ممکن است بر هرچیزی که در مصاحبه از او درخواست می‌شود، مسلط باشد. اما با این حال استرس سر تا پای او را فرا می‌گیرد. پس بیایید یک تکنیک بسیار عالی برای شما معرفی کنیم: تمرین، تمرین و تمرین. از این موضوع مطمئن باشید که با کمی تمرین خواهید توانست هر مصاحبه‌ای را به یک تجربه دلپذیر برای خود تبدیل کنید. 

در این راستا، نکاتی نیز وجود دارند که می‌توانند شما را در قبولی مصاحبه و به دست آوردن شغل مورد علاقه، یاری دهند. در ادامه، ۵ نکته اساسی در این مورد مطرح می‌شود. اگر قرار است که به زودی به عنوان یک توسعه‌دهنده در یک مصاحبه کاری شرکت کنید، توصیه می‌کنیم رعایت این نکات را جدی بگیرید.

۱. یک زبان برنامه‌نویسی را انتخاب کنید و بر آن مسلط شوید.

قبل از مصاحبه، لازم است که یک زبان برنامه‌نویسی را که به آن علاقه دارید، انتخاب کنید و به قدری بر آن مسلط شوید که شما را به عنوان یکی از بهترین‌های این حوزه معرفی کنند. این موضوع باعث می‌شود که ارتباط قوی میان شما و مصاحبه‌کننده برقرار شود. 

ممکن است در این مصاحبه از شما درخواست شود که برنامه‌ای را برای آنها بنویسید. گاهی اوقات درخواست نوشتن شبه برنامه را از توسعه‌دهندگان می‌کنند، اما اغلب اوقات تمایل دارند که با زبان برنامه‌نویسی منتخب‌تان، یک برنامه کامل با کدهای تمیز و مرتب بنویسید. 

چنان‌چه یک توسعه‌دهنده فرانت‌اند هستید، می‌توانید زبانی مانند جاوااسکریپت را انتخاب کنید. و در صورتی که به بک‌اند علاقه دارید، Node.js می‌تواند یکی از گزینه‌های موجود برای تسلط شما بر برنامه‌نویسی آن باشد. البته این‌ها تنها در حد پیشنهاد هستند. زبان‌های برنامه‌نویسی بسیاری وجود دارند که می‌توانید هر کدام را که دوست داشتید، انتخاب کنید. 

۲. در گیت‌هاب و مشارکت‌های متن باز فعال باشید.

مشارکت در پروژه‌های متن باز، شما را در یک لیست مقایسه با همتایان خود در صنعت قرار می‌دهد. شرکت‌ها معمولاً تحت تاثیر توسعه‌دهندگانی قرار می‌گیرند که دارای مشخصات دقیق گیت‌هاب هستند و پروژه‌ها و مشارکت‌های زیادی دارند. اگرچه این بهترین راه برای سنجش کیفیت یک توسعه‌دهنده نیست، اما به هر حال، در حال حاضر شرکت‌ها به دنبال توسعه‌دهنده‌ای هستند که در جامعه برنامه‌نویسی فعال باشد. 

در واقع، حضور شما در چنین فضایی این باور را به مدیران شرکت القا می‌کند که شما واقعا برنامه‌نویس کاربلدی هستید و از هر فرصتی برای کدنویسی استفاده می‌کنید. 

پس توصیه می‌کنیم که در پروژه‌های متن باز مورد علاقه خود مشارکت کنید. این کار حتی می‌تواند سبب رفع اشکالات شما در برنامه‌نویسی نیز شود. 

علاوه‌براین، با وجود پروفایل گیت‌هاب و نشان دادن آن به مصاحبه‌کننده، در حقیقت گوی بازی در میدان شما خواهد بود. چرا که با این کار مصاحبه‌کننده را به مسیر مورد نظرتان هدایت می‌کنید. به عبارت دیگر، شما مکالمه را در مسیری هدایت می‌کنید که به طور کامل بر آن احاطه دارید. و ممکن است این کار باعث شود که مصاحبه‌کننده از موضوعاتی که با آنها آشنا نیستید، سوالی نپرسد و با این ترفند شغل مورد نظر را کسب کنید. 

۳. ساختمان داده خود را بشناسید.

صرف‌نظر از عنوان شغلی که برای آن به مصاحبه می‌روید، تقریباً در تمامی مصاحبه‌های مربوط به توسعه‌دهندگان، سوالاتی مربوط به ساختمان داده پرسیده خواهد شد. 

ساختمان داده اصول علوم کامپیوتر است و به همین دلیل، در طول مصاحبه با سوالات مرتبط با ساختمان داده و الگوریتم‌ها روبرو خواهید شد. این بدان معناست که شما باید قبل از مصاحبه، ساختمان داده خود را بشناسید و به آن مسلط شوید. 

برخی از ساختمان داده‌های رایج، عبارتند از: 

  • آرایه‌ها
  • رشته
  • لیست‌های پیوندی
  • درخت‌ها (درخت جستجوی دودویی، درخت جستجوی تعمیم‌یافته و …) 
  • نمودارها
  • پشته‌ها
  • صف

با استفاده از ساختمان داده، باید بدانید که چگونه می‌توانید هر یک از آنها را با دیگری مقایسه کنید و زمان و مکان پیچیدگی‌شان را درک کنید. گاهی اوقات، با وجود این‌که بسیاری از زبان‌های برنامه‌نویسی از ساختمان‌های داده پشتیبانی می‌کنند، ممکن است از شما خواسته شود که یک ساختمان داده را از ابتدا تا انتها بنویسید. پس خود را برای این نوع سوالات نیز آماده کنید. 

نکته اصلی که باید آن را مد نظر داشته باشید، این است که کدام ساختمان داده را برای چه مشکلی استفاده کنید. این چیزی است که برای تسلط به آن، تنها تمرین بسیار، کارساز است.  

۴. سوالات وابسته به رفتار

اگر به عنوان یک توسعه‌دهنده به یک مصاحبه کاری می‌روید، به این معنا نیست که در این مصاحبه جنبه‌های رفتاری مهم نیست. اکثر توسعه‌دهندگانی که به مصاحبه برنامه‌نویسی می‌روند، تنها انتظار سوالات مربوط به کدنویسی را دارند. اما بسیاری از شرکت‌ها، علاوه‌بر توجه به تخصص و مهارت‌ها، سوالاتی مربوط به رفتار او نیز می‌پرسند. در واقع، وجه تمایز دو توسعه‌دهنده در مصاحبه، در این بخش مشخص می‌شود. 

بهترین راه برای آماده‌سازی خود برای یک مصاحبه کاری با سوالات مربوط به رفتار، تهیه سوالات و درخواست پرسش آن‌ها از دوست یا همسر خود است. به عبارت بهتر، این سوالات را در اختیار دوست یا همسر خود قرار دهید و از آن‌ها درخواست کنید که آنها را از شما بپرسند. چرا که تمرین، نه تنها در کدنویسی، بلکه برای این جنبه‌ از مصاحبه کاری نیز لازم و ضروری است. 

در این تمرین، سعی کنید خود را به طور کامل معرفی کنید و نقاط قوت و ضعف و سایر خصوصیات مربوط به کار را مشخص کنید. سپس، برخی از مشکلات و موقعیت‌های چالش برانگیزی که با آنها روبرو شده‌اید و این‌که چگونه در طول کار به آنها پرداخته‌اید را در تکه کاغذی یادداشت کنید و به یاد بسپارید. همچنین سعی کنید این موارد را بارها در خانه بازگو کنید تا آنها به بهترین شکل ممکن در مقابل مصاحبه‌کننده ارائه دهید.  

نحوه پاسخ‌گویی شما، به کارفرمایان کمک می‌کند تا درباره شما اطلاعات بیشتری کسب کنند و تصمیم درستی در انتخاب توسعه‌دهنده داشته باشند. علاوه‌براین، به یاد داشته باشید که شرکت‌ها به دنبال توسعه‌دهنده‌هایی هستند که خصوصیت‌های همدلی، مشارکت، صداقت و پشتیبانی در آنها پررنگ باشد. 

۵. اشتیاق خود را نشان دهید.

به مصاحبه‌کنندگان خود نشان دهید که واقعاً نسبت به شغل و کاری که قرار است انجام دهید، اشتیاق دارید. در حقیقت، اشتیاق چیزی است که شما را از سایر توسعه دهنده‌ها جدا می‌کند. کارفرمایان شرکت را مجاب کنید که اهداف شرکت را در راستای اهداف شغلی خود می‌دانید. 

کارفرمایان از تحقیقاتی که در مورد شرکت آنها انجام داده‌اید، تحت تاثیر قرار می‌گیرند. چرا که این موضوع به آنها ثابت می‌کند که شما چقدر به بینش آنها اهمیت قائل هستید و قصد ارتقا و پیشرفت شرکت را دارید.

 

[button class=”github-btn” href=”http://frontcast.ir/job-market-for-programmers”]پادکست شماره ۳: بازار کار برای برنامه نویسان[/button]

 

دیدگاه‌ها:

افزودن دیدگاه جدید