سایت Stack Overflow در سال ۲۰۰۸ بنا نهاده شده است. این وبسایت یکی از بزرگترین و مورد اعتمادترین جامعه آنلاین برای همه کسانی است که با هدف آموزش برنامه نویسی میکنند یا دانششان را به اشتراک میگذارند. بیش از ۵۰ میلیون بازدیدکننده منحصربفرد در هر ماه به این سایت مراجعه میکنند تا مشکلات برنامه نویسی خود را حل کنند، مهارتهای خود را بهبود بخشند و فرصتهای شغلی بیابند.
Stack Overflow با کسب و کارها همکاری میکند تا به آنها در درک، استخدام و مشارکت با توسعه دهندگان جهانی کمک کند. محصولات و خدمات این سایت بر بازاریابی توسعه دهندگان، تبلیغات، استخدام افراد فنی و اشتراک دانش تمرکز دارد. طبق آمار این سایت ماهانه بیش از ۵۰ میلیون بازدید کننده از این سایت دیدن میکنند، به طور میانگین در هر زمان ۵۱ هزار توسعه دهنده در سایت حضور دارند و هر شخص در ماه به طور میانگین هفت بازدید از این سایت انجام میدهد. در این سایت بیش از ۱۴ میلیون سوال مطرح شده و بیش از ۱۹ میلیون پاسخ برای این سوالات ثبت شده است.
سایت Stack Overflow سالانه نظرسنجیهایی از توسعه دهندگان سایت انجام میدهد. این نظرسنجی بزرگترین و جامعترین نظرسنجی از کسانی است که در سرتاسر جهان مشغول به برنامه نویسی هستند. هر ساله، نظرسنجیهای مختلفی در داخل سایت برگزار میشود. نظرسنجیهایی که با محوریت فناوری است و فناوریهای مورد علاقه توسعه دهندگان را بررسی میکند تا اولویتهای شخصی آنها را مشخص کند. سال ۲۰۱۹ نهمین سالی است که این سایت نتایج نظرسنجی توسعه دهندگان را منتشر میکند و در این نظرسنجی حدود ۹۰ هزار توسعه دهنده شرکت داشتهاند. در این پست قصد داریم به بررسی و تحلیل نتایج این نظرسنجی بپردازیم.
در طی این نظرسنجی برای هر مورد دو نوع پاسخ شامل پاسخ همه شرکت کنندگان در نظرسنجی و پاسخ توسعه دهندگان حرفهای ذکر میشود.
طبق نظرسنجی صورت گرفته در سال ۲۰۱۹ مجبوبترین فناوری انتخاب شده توسط شرکت کنندگان در این نظرسنجی زبان برنامه نویسی JavaScript است. پس از این زبان، به ترتیب زبانهای HTML/CSS، CSS، SQL و Python در رتبههای دوم تا پنجم قرار میگیرند. اولویت این فناوریها در هر دو دیدگاه همه شرکت کنندگان و توسعه دهندگان حرفهای مشترک بودهاند.
جاوااسکریپت برای هفتمین سال پیاپی در این نظرسنجیها به عنوان پر استفادهترین زبان برنامه نویسی شناخته شده است. زبان برنامه نویسی پایتون امسال بار دیگر به ردههای بالاتری دست یافته است. پایتون همانند سال پیش که زبانهای C# و PHP را پشت سر گذاشت، امسال نیز به صورت تنگاتنگ جاوا را پشت سر گذاشته است. به همین دلیل طبق آمار چند ساله زبان برنامه نویسی پایتون سریعترین برنامه در حال پیشرفت بین زبانهای برنامه نویسی اصلی است.
جاوااسکریپت، به اختصار JS زبان برنامهنویسی سطح بالا، پویا، مبتنی بر شی، وابستگی کم به نوع، چند رویه و تفسیری است. در کنار HTML و CSS، جاوااسکریپت یکی از سه هسته صفحات دنیای وب میباشد.
در قسمت پلتفرمهای تحت وب مورد استفاده توسط برنامه نویسان، حدود نیمی از آرا به کتابخانه jQuery اختصاص یافته است. همچنین کتابخانه React.js و چهارچوب Angular/Angular.js نیز جزء پلتفرمهای مورد استفاده توسط توسعه دهندگان در سراسر جهان هستند. شایان ذکر است که امسال بسیاری از توسعه دهندگان React.js را به عنوان پلتفرم کاری خود انتخاب کرده و محبوبیت React.js نسبت به سال پیش افزایش چشم گیری داشته است.
React، یک کتابخانه متنباز جاوا اسکریپت برای ساخت رابطهای کاربری و اجزای صفحات وب است. این کتابخانه توسط فیسبوک و اینستاگرام و جامعهای از توسعهدهندگان و شرکتها به صورت انفرادی توسعه و نگهداری میشوند.
انگیولار یک چهارچوب تحت وب سمت کاربر متنباز است. این تکنولوژی در گوگل و انجمنهای متشکل از اشخاص و شرکتهای مختلف رهبری میشود. انگیولار بازنویسی کاملی است از طرف تیمی که انگیولارجیاس را ساخته بودند.
طبق آمار منتشره امسال پلتفرم Node.js با مالکیت حدود نیمی از آراء صدر نشین پلتفرم ها، کتابخانهها و ابزارهای مورد استفاده توسعه دهندگان است. پس از Node.js پلتفرمهای .NET و .NET Core با حدود ۳۷% و ۲۴% آمار رتبههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادهاند.
امسال اولین سالی است که سایت Stack Overflow درباره این دسته بندی از توسعه دهندگان سوالاتی پرسیده است و Node.js رایجترین پلتفرم مورد استفاده توسط توسعه دهندگان شناخته شده است. از دیگر نکات شایان ذکر آمار امسال میتوان به محبوبیت بیشتر پلتفرم یادگیری عمیق TensorFlow نسبت به پلتفرم Torch/PyTorch اشاره کرد.
در خصوص پایگاههای داده در بین توسعه دهندگان، پایگاه داده MySQL با بیش از ۵۰% آراء به عنوان محبوبترین پایگاه داده شناخته شده است. پس از MySQL، پایگاههای داده PostgreSQL، Microsoft SQL Server و SQLite به ترتیب در رتبههای دوم تا چهارم قرار گرفتهاند.
دیدگاهها:
feelinggood
اردیبهشت 5, 1399 در 7:14 ب.ظ
متشکرم استاد
MrSharifi
تیر 15, 1398 در 8:06 ب.ظ
مقاله مختصر و مفیدی بود، تشکر…