امروزه جاوااسکریپت به دلیل عملکرد خوب و گسترده بودن مفاهیم، یکی از قدرتمندترین زبانهای برنامه نویسی است. این زبان میتواند برای استفاده در بسیاری از گرایشهای تخصصی محبوب مانند Machine Learning و تجزیه و تحلیل دادهها بپیوندد، یعنی جایی که بازی در دست زبان پایتون است. البته درحال حاضر از ابزارهایی مانند Tensorflow.js نیز استفاده میشود.
قبلاً جاوااسکریپت چنین نبود. یک زبان برنامه نویسی با کاربردهای محدود. اما اکنون اینگونه نیست. بیایید به عملکرد جاوااسکریپت در طول ۱۰ سال گذشته نگاهی بیاندازیم و ببینیم که به چه علت این زبان قویتر از قبل شده است.
V8 در واقع موتور جاوااسکریپت است. ممکن است بپرسید موتور جاوااسکریپت چیست؟ V8 مفسری است که کدهای جاوااسکریپت را اجرا میکند. موتور جاوااسکریپت میتواند به عنوان یک مفسر استاندارد کدهای جاوااسکریپت را به هر شکلی که برنامه نویسی شدهاند اجرا کند.
V8 موتور جاوااسکریپت با عملکرد بالا و موتور JA WebAssociation است که با زبان C ++ نوشته شده. همچنین این موتور در مروگر Chrome و Node.js استفاده شده است که میتواند به صورت مستقل عمل کرده یا در هر برنامه C ++ تعبیه شود.
این ابزار قادر است کد جاوااسکریپت شما را بهینه کرده و آن را به کدهای قابل تشخیص CPU جهت اجرا شدن تبدیل کند. برخی از وظایف V8 عبارتند از:
در حقیقت، فشرده سازی اشارهگر یک تکنیک جدید در V8 است که برای تقویت بهینهسازی حافظه به کار گرفته میشود. میتوانید در مورد چگونگی اجرای V8 در وبسایت رسمی آن به اطلاعات بیشتری دسترسی پیدا کنید.
جاوااسکریپت یکی از بالغترین اکوسیستمهای مربوط یک زبان برنامه نویسی را دارد. جامعه جاوااسکریپت بسیار گسترده است و موانع ورود به این جامعه بسیار کم است.
به سادگی میتوانید از یک مرورگر استفاده کنید. کنسول را باز کنید، یک موتور جاوااسکریپت پیدا خواهید کرد که میتواند کدهای شما را اجرا کند. چنین چیزی را در هیچ زبان برنامه نویسی دیگر، آن هم با چنین قابلیتهایی نمیتوانید پیدا کنید.
با وجود این جامعه گسترده پکیجهای سیستمی NPM و Yarn را داریم. توسعه دهندههای جاوااسکریپت میتوانند بستههای نرم افزاری متنوعی را توسعه دهند و در این پلتفرمها به اشتراک بگذارند. بستههای گوناگونی در NPM میتواند وجود داشته باشد. از ایجاد رشتههای تصادفی گرفته تا کار با بافر در جاوااسکریپت.
اگر به تازگی شروع به کار با جاوااسکریپت کنید، احتمال بسیار کمی وجود دارد با مشکلی روبرو شوید که قبلاً هیچ کس آن را تجربه نکرده است. زیرا احتمالاً قبل از شما همه اشتباهات احتمالی مربوط به موضوعات مختلف در جاوااسکریپت در سایتهایی مانند Stack Overflow سوال شدهاند.
چارچوبها و کتابخانههایی مانند Vue ،React و Angular راه را برای ساختن برنامههای مختلف هموار کردهاند. این ابزارها اجازه میدهد توسعه دهندگان برنامههای با کیفیت را بدون نگرانی از کارایی بالای کد توسعه دهند.
[button class=”github-btn” href=”http://frontcast.ir/course/javascript-advanced”]دوره جامع و پیشرفته جاوااسکریپت[/button]
جاوااسکریپت را در موارد زیر میتوان یافت:
موتور V8 جاوااسکریپت این امکان را فراهم میکند تا با جاوااسکریپت بتوان برای همه پلتفرمهای نرم افزاری برنامههای کاربردی توسعه داد.
استانداردهای جاوااسکریپت توسط انجمن ECMA-262 TC39 لحاظ میشود. این انجمن با سرعت بسیار بالایی کار میکند و هر ساله استانداردهای جدیدی از جاوااسکریپت ارائه میکند.
جاوااسکریپت واقعاً سریع است. به این معنی که V8 میتواند با نظارت بر نحوه اجرای کد، کدهای بهینه شدهای ایجاد کند و اجرای بخشهایی که اجرا نخواهند شد را به تأخیر بیاندازد. همین طور بخشهایی که بارها اجرا خواهند شد را بهینهسازی کند.
اگر شما هم زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت را برای توسعه نرم افزار انتخاب کردهاید، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهها:
حسین
شهریور 31, 1399 در 9:42 ب.ظ
پس قبلا یک دوره رایگان آموزش جاوا اسکریپت مقدماتی داشتید ولی الان نیست؟
یا من لینکش را پیدا نمیکنم
مسعود صدری
شهریور 31, 1399 در 10:11 ب.ظ
سلام
لینک دوره: http://frontcast.ir/course/javascript
s8990
مرداد 16, 1399 در 3:30 ب.ظ
سلام استاد صدری عزیز
کاش توی اینستا یا یوتیوب ، با کسی که هم جاوااسکریپت کار کرده هم پایتون ، ی صحبتی داشته باشین و درمورد ویژگی هاشون بحثکنین تا به این نتیجه برسیم که واقعا کدومشون میتونن در آینده سهمبیشتری داشته باشن.
چون الانم با وجود اینکه Machine Learning و تجزیه و تحلیل دادهها و موارد مشابه رو با جاوااسکریپت یا زبان های دیگه هم شاید بشه انجا م داد ولی همیشه اسم پایتون میاد وسط. وافعا جاوااسکریپت تا چ حد میتونه رقابت کنه توی این مسائل. و اصلا چرا همیشه اسم پایتون میاد. چه ویژگی داره که جاوااسکریچت یا بقیه ندارن؟
فک می کنم سوال خیلیا هم باشه.
ممنون از اشتراک گذاری دانشتون
مسعود صدری
مرداد 17, 1399 در 5:10 ب.ظ
سلام
خیلی ممنونم از پیشنهادتون، حتما برای این موضوع برنامه ریزی میکنم.