چگونه یک برنامه نویس خوب باشیم

در دنیای امروز، برنامه نویسی با سرعتی بی‌سابقه‌ در حال پیشرفت است. به همین خاطر متقاضیان زیادی از سراسر دنیا، به دنبال راهی برای ورود به بازار کار در این حوزه هستند. اما شروع کار به عنوان یک برنامه نویس ممکن است چالش برانگیز به نظر برسد.

در این مقاله ۸ نکته ساده اما مهم برای تبدیل شدن شما به یک برنامه نویس خوب، بیان می‌شود.

۱. داشتن تخصص در یک شاخه

شما باید علاوه بر داشتن اطلاعات کلی در شاخه‌های مختلف، تلاش کنید که در یک شاخه به صورت عمیق و تخصصی به مهارت برسید. تسلط عمیق بر مفاهیم می‌تواند به شما قدرت بیشتری برای به نتیجه رساندن کارها بدهد.

ضمناً امروزه با افزایش رقابت در این راستا، شرکت‌ها به دنبال افرادی با دانش تخصصی هستند و معمولاً به صورت دقیق مشخص می‌کنند که برای چه تکنولوژی به خصوصی نیاز به نیروی کار دارند.

پس سعی کنید هنگام فراگیری یک مهارت، دانش عمیق و قوی در خود ایجاد کنید.

۲. داشتن مطالعه‌ی فراوان

سرعت تغییر و تحول تکنولوژی هر روز بیشتر از روز گذشته است پس برای این که تا حد مطلوبی بتوانید خود را با این تغییرات همراه کنید، هیچ‌وقت از مطالعه و یادگیری دست نکشید. اخبار حوزه‌ی تکنولوژی را دنبال کنید، مقاله بخوانید، ویدیوهای آموزشی نگاه کنید و در وبلاگ‌ها و شبکه‌های اجتماعی که شما را از تغییرات آگاه کند، فعالیت داشته باشید.

فراموش نکنید، برای این که یک برنامه نویس کارآمد باشید، اول باید خوب یاد بگیرید.

۳. داشتن تمرین مستمر

شما هم احتمالا شنیده‌اید که می‌گویند برنامه‌نویسی شبیه به ریاضی است. در واقع این دو، از لحاظ کاربردی و منطقی، بسیار متفاوت هستند اما از جهات دیگری تا حدودی به هم شباهت دارند. برای مثال شما با تمرین بیشتر در ریاضی به تسلط بیشتری در آن دست پیدا می‌کنید و عین این موضوع در برنامه‌نویسی هم صدق می‌کند.

مسئله این است که شما هر روز مطالعه می‌کنید و دانش خود را بالا می‌برید، اما تا زمانی که این اطلاعات را به کار نگیرید و از آنها استفاده‌ی عملی نکنید، به نتیجه مطلوبی نمی‌رسید. پس بیشتر تمرین کنید تا به برنامه نویس بهتری تبدیل شوید.

۴. انجام پروژه‌های متفاوت

انجام یک پروژه شخصی نه تنها مهارت‌های برنامه نویسی شما را ارتقا می‌بخشد، بلکه نکاتی را به شما یادآور می‌شود که شاید قبلا به‌ آن توجهی نداشتید. نیازی نیست که حتماً یک پروژه پیچیده و سخت را انتخاب کنید. می‌توانید از پروژه‌های ساده‌تر شروع کنید. کار کردن روی پروژه‌ای که برای انجام آن هیجان دارید، به شما کمک می‌کند تا مکانیزمی که پشت کدها وجود دارد را بیشتر درک کنید.

شما به عنوان یک توسعه دهنده ماهر، علاوه بر دانش عمیق، باید بتوانید نیازهای اساسی را هم به درستی تشخیص دهید و این کار تنها با قرار گرفتن در شرایط مناسب، یعنی درگیر شدن با پروژه، انجام می‌شود.

۵. بهبود مهارت‌های تحلیلی

هنگام کد نویسی، ابتدا باید نحوه استفاده کاربران از برنامه و نیازهای آن‌ها را درک کنید. علاوه بر این، یک برنامه نویس خوب باید توانایی حل مسئله و مهارت تحلیلی مناسبی داشته باشد و این موضوع برای هر کارفرمایی بسیار مهم است.

با استفاده از این مهارت‌ها، می‌توانید مسائل ساده یا پیچیده را ارزیابی کنید، تصمیم بگیرید و راه‌حل‌هایی را با توجه به مشکلات ارائه دهید. به عنوان یک برنامه نویس قبل از نوشتن کد، باید مشکل را درک کرده و آن را تجزیه و تحلیل کنید.

۶. تبادل اطلاعات با دیگران

امروزه تعداد زیادی از برنامه نویسان در توسعه‌ی پروژه‌های متن‌باز مشارکت می‌کنند. همکاری در این پروژه‌ها به شدت توصیه می‌شود. با این کار هم دانش خود را به اشتراک می‌گذارید و هم مطالب زیادی را فرا می‌گیرید و با تفکر‌های مختلف برنامه نویسی آشنا می‌شوید.

۷. بهبود مهارت‌های ارتباطی

برای کار در یک شرکت خوب و جایگاهی مناسب، داشتن مهارت‌های ارتباطی، یا به اصطلاح مهارت‌های نرم، بسیار اهمیت دارد.

این یک ویژگی فردی است که نه تنها به کارآمد بودن شما کمک می‌کند، بلکه به وسیله آن می‌توانید تجربه‌ی کاری خوبی را با همکاران و تیم خود بدست آورید. این مهارت‌ها شامل صداقت، کار تیمی، ارتباط خوب، امانت‌داری، مثبت نگری، صبر، همدلی، حل مسئله، مسئولیت پذیری، خلاقیت و مدیریت زمان است.

۸. پیروی از قانون مورفی

قانون مورفی می‌گوید:‌ «هر خطای ممکن رخ خواهد داد». با توجه به این قانون ممکن است به عنوان یک برنامه نویس، هنگام کد نویسی به خطا برخورد کنید ولی این نباید باعث شود که انگیزه خود را از دست دهید، در عوض با تلاش بیشتر، روش‌های مختلف را امتحان کنید و تا زمانی که به نتیجه نرسید، دست از تلاش برندارید. این موضوع باعث می‌شود تا در کد نویسی تجربه کسب کنید و عمل‌کردتان را بهبود ببخشید.

اگر می‌خواهید به عنوان یک توسعه دهنده موفق در دنیای برنامه نویسی بدرخشید، هرگز خودتان را با دیگران مقایسه نکنید و همیشه باور داشته باشید که اگر با تمام قدرت برای چیزی که می‌خواهید تلاش کنید،‌ حتماً موفق می‌شوید.

دیدگاه‌ها:

آیدا

تیر 23, 1399  در  10:39 ب.ظ

عالی بود ممنون از مطالب آموزنده تون.

مسعود صدری

تیر 24, 1399  در  12:50 ق.ظ

ممنون از شما.

محمدحسین

اردیبهشت 12, 1399  در  3:21 ب.ظ

جالب و مفید بود.
ممنون

افزودن دیدگاه جدید